SİRKÜLER

MERSİN VAPUR DONATANLARI DERNEĞİ

Sirküler: 120/24, “10-22 Mayıs 2024 Haftası Haftalık Duyuru Listesi”

Sirküler: 120/24, “10-22 Mayıs 2024 Haftası Haftalık Duyuru Listesi”

SAYIN ÜYEMİZ,

Konu   : 10 – 22  Mayıs 2024 Haftası Haftalık Duyuru Listesi.

Odamızca; 10 – 22 Mayıs 2024 tarihleri arasında muhtelif kurumlar tarafından gönderilen duyurular, aşağıda listelenmiştir. Yazı içeriğinde belirtilen konularla ilgilenen üyelerimiz, paylaşılan linkler üzerinden ilgili yazılara ulaşabilirler.

Fuar ve Etkinlikler

  • ”Ticaret Müşavirleri Elektronik Sohbetler” kapsamında 04 Haziran 2024 Salı günü saat 14.00’te “Tunus Pazarına Giriş” ve 6 Haziran 2024 Perşembe “Pakistan Pazarına Giriş” etkinlikleri gerçekleştirilecek olup, söz konusu etkinlikler hakkında detaylı bilgiye https://mdto.org.tr/tunus-ve-pakistan-elektronik-sohbet-toplantilari/ adresinden ulaşılabilmektedir.
  • 28 Mayıs 2024 Salı günü 14:00-15:00 saatleri arasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından TOBB İkiz Kuleler Ankara’da Türkiye-Tacikistan İş Forumu düzenlenecek olup, forumla ilgili detaylı bilgiye, https://mdto.org.tr/turkiye-tacikistan-is-forumu/ adresinden ulaşılabilmektedir.
  • 19-23 Haziran 2024 tarihleri arasında Kolombo’daki Bandaranaike Memorial Uluslararası Konferans Salonu’nda “Uluslararası Sanayi Fuarı 2024” gerçekleştirilecek olup, fuarla ilgili detaylı bilgiye, https://mdto.org.tr/uluslararasi-sanayi-fuari-2024/ adresinden ulaşılabilmektedir.
  • 4-6 Eylül 2024 tarihlerinde Aşkabat’ta “Türkmenistan Ekonomisine Yüksek Teknolojileri ve İnovasyonu Çekmek için Uluslararası Forum ve Fuarı” gerçekleştirilecek olup, fuarla ilgili detaylı bilgiye, https://mdto.org.tr/turkmenistan-forum-ve-fuari/ adresinden ulaşılabilmektedir.

Yatırım İmkanları ve İhale Duyuruları

  • Bangladeş’te çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren büyük gruplardan biri olan RFL Group firmasının Bangladeş ordusunun ihtiyaçları için Türk firmaları ile işbirliği talebine, https://mdto.org.tr/banglades-isbirligi-talebi/ adresinden ulaşılabilmektedir.

Dış Ticaret

  • Meksika Genel İthalat ve İhracat Vergileri Kanunu kapsamında yürürlüğe giren Kararname ile yazıda detayları verilen ürün gruplarını içeren 544 gümrük tarife kodunda sınıflandırılan eşyanın ithalatında, gümrük vergilerinin %5 ila %50 arasında değişen oranlarda yeniden tesis edilmiştir.

Konuyla ilgili detaylı bilgiye, https://mdto.org.tr/meksika-vergi-orani-degisikligi/ adresinden ulaşılabilmektedir.

Ekonomik Raporlar

Bilgilerinizi rica ederiz.

Mesut ÖZTÜRK

Genel Sekreter

YORUM GÖNDERYorumlarınızı göndermek için alt kısımdaki formu kullanabilirsiniz.