SİRKÜLER

MERSİN VAPUR DONATANLARI DERNEĞİ

Sirküler: 28/24, “Mersin Turizm Fuarı’na Katılım Sağlanması”

Sirküler: 28/24, “Mersin Turizm Fuarı’na Katılım Sağlanması”

SÜRELİDİR

SAYIN ÜYEMİZ,

Konu         : Mersin Turizm Fuarı’na Katılım Sağlanması Hk.

İlgi         : T.C. Mersin Üniversitesi Rektörlüğü’nün 10.01.2024 tarih ve E.2593391 sayılı yazısı.

İlgi yazıda; Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Mersin Turizm Mezunları Derneği (METİOD) ortaklığıyla 17-19 Nisan 2024 tarihlerinde Mersin Üniversitesi Akdeniz Kültür Merkezi’nde “Mersin Turizm Fuarı”nın gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Yazıda devamla; söz konusu fuar kapsamında Mersin’in doğal ve kültürel özelliklerine uygun olarak tasarlanan yepyeni hediyelik ürünlerin sunulmasının sağlanacağı, İlimiz Mersin’in resim, şarkı, şiir, tiyatro, beste, mitolojik öyküler vb. araçlarla sanatsal olarak da anlatılarak yöre farkındalığının ön plana çıkarılacağı bildirilmektedir.

Bununla birlikte söz konusu fuara; coğrafi işaretli ürünlere olan bağlılığı çeşitli şekillerde başarıya dönüştürmek, yeni coğrafi ürünlerin eklenmesini sağlamak, marka ürünlerin sayısını çoğaltmak, herkesin geldiği bir Mersin destinasyonu oluşturmak, kimsenin yabancılık çekmediği ve lezzetlerin paylaşıldığı bir rota oluşturmak gibi birçok nedenden dolayı Mersin ilinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârların da stant açmalarının hedeflendiği bildirilmektedir.

Konuyla ilgilenen üyelerimiz ekte sunulan dökümanları inceleyebilecek olup, fuara katılım sağlayacak olan üyemiz firmaların bilgilerini Ek-1’de sunulan iletişim bilgi formuna doldurarak, Mersin Üniversitesi Rektörlüğü’ne iletmek üzere, 28 Şubat 2024 Çarşamba günü mesai bitimine kadar Odamıza (mersindto@mdto.org) göndermelerini rica ederiz.

Mesut ÖZTÜRK

Genel Sekreter

YORUM GÖNDERYorumlarınızı göndermek için alt kısımdaki formu kullanabilirsiniz.