SİRKÜLER

MERSİN VAPUR DONATANLARI DERNEĞİ

Sirküler : 70/24 Boğaz Geçiş Sistemi hk.

Sirküler : 70/24 Boğaz Geçiş Sistemi hk.

SAYIN ÜYEMİZ,

Konu : Boğaz Geçiş Sistemi hk.

İlgi :   (a) T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nün, 11.03.2024 tarih ve 2630 sayılı yazısı.

(b) T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nün, 07.05.2020 tarih ve 238960428 sayılı yazısı.

İlgi (a) yazı eki ilgi (b) yazıda; Türk Boğazlarında yürütülen sağlık kontrolü işlemlerini elektronik ortama aktararak kolaylaştırmak amacıyla Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nce Boğaz Geçiş Bildirim Sistemi oluşturulduğu ve boğazdan geçmek isteyen tüm gemilerin boğaza geçiş yapmadan önce Boğaz Geçiş Bildirim Sistemi üzerinden elektronik olarak boğazdan geçiş bildirimi yapmaları ve gemilere ilişkin belgelerin sisteme yüklenmesi gerektiği belirtilmiştir.

Yazı devamında, bazı gemilere ilişkin bildirim ve belgelerin Boğaz Geçiş Bildirim Sistemi’ne yüklenmesinde aksamaların olduğu görülmüştür. Türk Boğazlarında sağlık kontrollerinin etkin ve hızlı bir şekilde yürütülmesi, gemilerin cezai ,işlemlere maruz kalmaması ve mağduriyet yaşamamaları için Türk Boğazlarından geçmek isteyen tüm gemilere ilişkin bildirim ve belgelerin eksiksiz olarak Boğaz Geçiş Bildirim Sistemine yüklenmesinin önem arz ettiği bildirilmiştir.

İlgi (b) yazı ekte sunulmuş olup, uygulamada gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususunda bilgilerinizi rica ederiz

Mesut ÖZTÜRK

Genel Sekreter

Ilgi-b-Yazi

YORUM GÖNDERYorumlarınızı göndermek için alt kısımdaki formu kullanabilirsiniz.