SİRKÜLER

MERSİN VAPUR DONATANLARI DERNEĞİ

Sirküler: 72/24, “01-19 Mart 2024 Haftası Haftalık Duyuru Listesi”

Sirküler: 72/24, “01-19 Mart 2024 Haftası Haftalık Duyuru Listesi”

SAYIN ÜYEMİZ,

Konu   : 01-19 Mart 2024 Haftası Haftalık Duyuru Listesi.

Odamızca; 01-19 Mart 2024 tarihleri arasında muhtelif kurumlar tarafından gönderilen duyurular, aşağıda listelenmiştir. Yazı içeriğinde belirtilen konularla ilgilenen üyelerimiz, paylaşılan linkler üzerinden ilgili yazılara ulaşabilirler.

Fuar ve Etkinlikler

  • 11 Nisan 2024 tarihinde Vilnius’ta düzenlenecek Üç Deniz Girişimi (ÜDG) Dokuzuncu Zirvesi çerçevesinde, kamu-özel sektör iş birliğinin artırılması, özel teşebbüslerin teşvik edilmesi ve ÜDG bölgesinin yatırım ve yenilikçilik potansiyelinin ortaya çıkarılması amacıyla aynı gün içinde ÜDG İş Forumu düzenlenecektir.

ÜDG Zirvesi ve İş Forumu’na dair bilgiler https://3seas.eu/ internet sitesinde yer almakta olup 19 Mart 2024 Salı günü B2B kayıtları başlamıştır.

  • 17-19 Nisan 2024 tarihleri arasında Douala şehrinde düzenlenecek olan 4. Kamerun Yatırım Forumu ve Yatırım Pazarı kapsamında bir takım etkinlikler düzenlenecek olup, ”Kamerun’da İthal İkame Dürtüsünü Yoğunlaştırmak İçin Tarım ve Balıkçılık Değer Zincirlerinde Üretken Yatırımları Çekmek: Pirinç, Mısır, Balık, Süt ve Palm Yağı Alt Sektörlerine Odaklan” teması altında gerçekleştirilecek olan Forumun amacı, Kamerun’da yukarıda bahsedilen alt sektörlerde kalkınma projelerinin uygulanmasına yönelik doğrudan yabancı yatırımları mobilize etmek ve ithal ikamesi yoluyla ülkenin ticaret dengesindeki açığın azaltılmasıdır.

Söz konusu Forum ile ilgili detaylı bilgiye, www.cif2023.cm adresinden ulaşılabilmektedir.

  • 23-26 Nisan 2024 tarihleri arasında Sao Paulo’da Latin Amerika’nın alanında en büyük fuarı olduğu belirtilen “12. Latin Amerika İnşaat ve Madencilik Makine ve Ekipmanları Fuarı gerçekleştirilecek olup, fuarla ilgili detaylı bilgiye https://www.mtexpo.com.br/en/ adresinden ulaşılabilmektedir.
  • 14-16 Mayıs 2024 tarihlerinde Bahreyn’in başkenti Manama’da Dünya Girişimciler Yatırım Forumu (WEIF) düzenlenecek olup, forumla ilgili detaylı bilgiye www.theweif.com adresinden ulaşılabilmektedir.
  • 29-31 Mayıs 2024 tarihlerinde ABD’nin Texas-Austin bölgesinde düzenlenecek Consensus Finans Fuarı’na (https://consensus2024.coindesk.com/) Türkiye’den götürülmek üzere Türk iş insanlarından oluşan bir heyet organize edilmektedir.

Kripto para birimi, blockchain ve Web3 topluluğunun tüm paydaşlarını bir araya getiren dünyanın en büyük ticari etkinliklerinden biri olan Fuara, sektörden yatırımcılar, girişimciler, marka temsilcileri, politika yapıcılar ve daha birçok paydaşın katılım sağlayacak olup, detaylı bilgiye yukarıdaki link üzerinden ulaşılabilmektedir.

  • 3-5 Temmuz 2024 tarihlerinde Karm Uluslararası Sergi Merkezi’nde Tunus Ticaret ve Kalkınma Bakanlığı himayesinde Uluslararası Afrika Gıda Fuarı gerçekleştirilecek olup, fuarla ilgili detaylı bilgiye, https://mdto.org.tr/uluslararasi-afrika-gida-fuari/ adresinden ulaşılabilmektedir.

Yatırım İmkanları ve İhale Duyuruları

  • Merkezi Amsterdam’da bulunan, Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) sürecinden doğan uluslararası bir finans kuruluşu olan Ortak Emtia Fonu (CFC/FCPB) 24. Proje Çağrısını başlatmış olup, söz konusu çağrı Madagaskar da dahil olmak üzere üye ülkelere yönelik proje tekliflerinin başta Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri (KOBİ), kooperatifleri ve kurumları kapsayacak şekilde hazırlanmıştır.

Proje başvurularının son teslim tarihi 1 Nisan 2024 olup, detaylı bilgiye https://www.common-fund.org/call-for-proposals  adresinden ulaşılabilmektedir.

  • Ceylon Petroleum Storage Terminals Limited (CPSTL) adına, Sri Lanka’nın Wellampitiya eyaletinin Kolonnawa şehrinde yer alan Başkanlık Departmanı Satın Alma Komitesi, Muthurajawela Terminali’nde bulunan 09 ve 10 numaralı tanklar için iç yüzer çatıların tasarımı, imalatı, temini, kurulumu, test edilmesi ve devreye alınması için uluslararası alanda tanınmış üreticilerden veya onların yurtdışındaki akredite ihracat acentelerinden veya Sri Lanka’daki akredite yerel acentelerden kapalı teklifler talep etmektedir.

Detaylı bilgi için aşağıdaki iletişim bilgilerinden Satın Alma Müdürü’ne ulaşılabilmektedir.

Tel: +94-11-2572156/ +94-11-2547238,

Faks: +94-11-2074299,

E-posta: procure@cpstl.lk.

  • Sri Lanka Ulaştırma ve Karayolları Bakanlığı’nın Walgama-Diyagama yol kesiminin 0+000km – 7+000 km arası rehabilitasyonu ve iyileştirilmesine ilişkin olarak yayımladığı ihale duyurusuna https://mdto.org.tr/sri-lanka-ihale-duyurusu-3/ adresinden ulaşılabilmekte olup, ihale kapanış tarihi 17 Mayıs 2024’dür.

Ekonomik Raporlar

Bilgilerinizi rica ederiz.

Mesut ÖZTÜRK

Genel Sekreter

YORUM GÖNDERYorumlarınızı göndermek için alt kısımdaki formu kullanabilirsiniz.