SİRKÜLER

MERSİN VAPUR DONATANLARI DERNEĞİ

Sirküler : 100/24 Genç Girişimciler için Erasmus (Junior Call)” Teklif Çağrısı ve Eğitimi

Sirküler : 100/24 Genç Girişimciler için Erasmus (Junior Call)” Teklif Çağrısı ve Eğitimi

SAYIN ÜYEMİZ,

Konu: Genç Girişimciler için Erasmus (Junior Call)” Teklif Çağrısı ve Eğitimi

İlgi : T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı  Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı AB ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nın 26/04/2024 tarih ve 402501 sayılı yazısı.

İlgi yazıda; Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı AB ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından ulusal koordinasyonu yürütülen “İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği Programı – COSME Programı”nın yerini, 31 Mart 2023 tarihinde Brüksel’de Katılım Anlaşması imzalanan ve 12 Mayıs 2023 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Tek Pazar Programı (TPP) – COSME Bileşeni”nin aldığı bildirilmektedir.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı AB ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı Tek Pazar Programının ulusal koordinatörü olarak yetkilendirilmiş olup Ülkemizin programdan yararlanma düzeyinin artırılmasına yönelik olarak, programın tanıtılması, çağrıların duyurulması, bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları ile teknik destek ve eğitim faaliyetlerini yürütecektir.

Bu çerçevede, Tek Pazar Programı- COSME Bileşeni kapsamında yayımlanan ve ekte bilgileri yer alan “Genç Girişimciler için Erasmus Çağrısı – Erasmus for Young Entrepreneurs – junior call (SMP-COSME-2024-EYEJR)” projeteklif çağrısına başvuru yapabilecek kurum/kuruluşlara çağrı ve başvuru süreci hakkında bilgi almaları için 14-15 Mayıs 2024 tarihlerinde online bir eğitim gerçekleştirilecektir. Söz konusu online eğitime https://forms.gle/y3x98d2EnSabpcXy5 adresinde yer alan kayıt formu doldurularak katılım sağlanacak olup toplantı linki kayıt formunu dolduran kişilere e- posta aracılığıyla iletilecektir.

Çağrıya başvuru yapılması durumunda, ilgili süreçlere ilişkin gelişmelerin e-posta (abkoordinasyon@kosgeb.gov.tr) bildirilmesini rica ederiz.

Mesut ÖZTÜRK

Genel Sekreter

Erasmus-for-Young-Entrepreneurs-junior-call-Cagri-Bilgi-Notu

YORUM GÖNDERYorumlarınızı göndermek için alt kısımdaki formu kullanabilirsiniz.